İşitme Engeli

İşitme Engeli

İnsan kulak sisteminin belli nedenlerden dolayı görevlerini yerine getirememe problemine işitme kaybı denir.
Araştırmalara İşitme kaybı olan çocukların %95 i doğum öncesi veya doğum sırasında olduğu %5 in ise sonradan gerçekleştiği bilinmektedir.

İşitme Kaybının Belirtileri Nelerdir?

İşitme Kaybının Nedenleri Nelerdir?

Doğum Sırasında Oluşan Nedenler

Doğum Sonrası Nedenler

İşitme engelli çocuktan dil ve konuşma gelişimini etkileyen faktörler

İşitme kaybı dereceleri

İşitme Kaybının Tedavisi

Öncelikle unutulmaması gereken nokta, işitme engelli çocuğumuzun normal insan zekasında olduğu, zihinsel bir problem yaşamadığıdır. Fakat işitme engelinden kaynaklı çocuğumuzun, sosyal gelişiminde, psikolojik gelişiminde ve akademik gelişiminde belli engeller ve gerilikler olması kesindir. Çocuğumuzun gelişim faktörlerinde ya da akademik becerilerinde, gerilikler neden kaynaklı uzmanların görüşleriyle ve testlerimizle belirlenir.

Sonrasında ‘’çocuğumuz gerekli uzman kişilerle görüşmüş mü?. Hayat kalitesi arttırılabilecek çalışmalar yapılmış mı?. Doğru işitme cihazını kullanıyor mu?. Cerrahi operasyona ihtiyacı var mı?’’ gibi uzmanlarımız ya da anlaşmalı olduğumuz bireylerden (odyometrist, kbb uzmanı vs.) görüşler alınır.
Bu görüşler doğrultusunda aileyle görüşülür, tedavisine başlanarak çocuğumuzun Yaşam kalitesi, Akademik ve Psikolojik gelişimi desteklenerek çözüme ulaşılır.

Kardelen Özel Eğitim

Sloganı önce İNSAN olan kardelen ailesinde ve eğitiminde neler var?

İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ

KONUMUMUZ